Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus Somalio

Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus Padidinti

Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus Somalio

Frankincenso eterinis aliejus plačiai naudojamas aromaterapijoje bei  kosmetikos gaminiuose. Padeda atsipalaiduoti, nuramina mintis, gilina kvėpavimą. Naudojamas odą jauninančiose kaukėse ir kremuose nuo raukšlių.  Regeneruoja odos ląsteles. 

PREKĖS INFORMACIJA

Lotyniškas pavadinimas: Boswellia carterii

Kilmės šalis: Somalis

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): alpha pinene, limonene, sabinene, p-cymene

Išgavimo būdas: distiliavimo

Augalo dalis: derva

Aromatas: sodrus, dervingas, balzamiškas, sakralinis

Pagrindinės savybės: frankincenso eterinis aliejus geriausiai žinomas dėl savo savybės sumažinti nervinę įtampą, stresą ir baimes.
Puikiai tinkamas tais atvejais, kai reikia ypatingo nusiraminimo ir baimės sumažinimo, pavyzdžiui, atvykus į naujus namus ar prieš važiuojant pas veterinarą. Taip pat sumažina nervinę įtampą, kai yra specifinės baimės, tokios, kaip fejerverkai, garsai, klaustrofobija ir panašiai.


Kitos savybės: stimuliuoja imunitetą, tad puikiai tinka šaltuoju metų laiku ar po sudėtingų ligų. Puikiai malšina sąnarių skausmą vyresnio amžiaus gyvūnams, mažina randus.

Tinka garinti patalpose, kuriose yra katė.


Masažinis aliejus:

  • Dideliems ir vidutinio dydžio šunims: 1 lašas frankincenso eterinio aliejaus + 10 lašų bazinio aliejaus.
  • Mažiems šunims: 1 lašas frankincenso eterinio aliejaus + 25 lašai bazinio aliejaus.

Naudojimas: masažuoti skaudamas vietas, randus.

Frankincenso medis yra kildinamas iš Viduriniųjų Rytų. Šio medžio žievėje yra padaromi įpjovimai, kuriais teka balzganos augalo sultys, kurios reaguodamos su oru per keletą savaičių virsta kieta derva, kuri yra distiliuojama, taip išgaunant frankincenso eterinį aliejų.  

Augalo pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio "Franc", reiškiančio "prabangus", tad jo kvapas Jus apgaubs lyg prabangi skraistė. Iš frankincenso nuo seno yra gaminami smilkalai. Viena iš Trijų Karalių dovanų kūdikėliui Kristui buvo frankincenso (bosvelijų) smilkalai. Frankincenso kvapas nuramina mintis, dar Antikos laikais frankincenso sakai buvo deginami ant altorių ir šventyklose, o meditacijos praktikų metu frankincensas naudojamas iki šių dienų.

Šis Frankincenso eterinis aliejus nuo jau ankščiau mūsų prekyboje esančio Frankinceso eterinio aliejaus iš Omano skiriasi tuo, jog jo kvapas labiau balzamiškas, šiltesnis, jis ne toks aštrus, neturi terpeninio potonio.

Poveikis emocijoms Balansuoja/harmonizuoja, Ramina/atpalaiduoja, Miegui
Pagal išgaunamas augalo dalis Balzaminiai/dervų
Tinka gyvūnams Šunims
Pagal naudojimo būdą Eteriniai aliejai garinimui/difuzoriams, Naudoti ant odos, Veterinarijai, Veido kosmetikai, Parfumerijai
Parfumerinė nata Bazinė nata
Išgavimo būdas Distiliavimo
Biocos academy parduotuvės
Vilnius
BIOCOS academy
Vytauto g. 6 08118 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-18:00

Ketvirtadienis:  06-23 nedirbame

VI:  nedirba

VII:  nedirba

BIOCOS academy
Verkių g. 31C, Vilnius (Outlet Park) 09108 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-19:00

Ketvirtadienis:  06-23 10:00-18:00

VI:  10:00-19:00

VII:  10:00-15:00

Kaunas
BIOCOS academy
Mosėdžio g. 7 (iš Žemaičių plento pusės) 48177 Kaunas Lithuania

I-V:  10:00-18:00

Ketvirtadienis:  06-23 nedirbame

VI:  10:00-14:00

VII:  nedirba