Aromaterapinė pirmoji pagalba augintiniui

Artėja švenčių ir atostogų sezonas, kurio metu galbūt daugiau laiko skirsime laisvalaikiui. Nenuostabu, kad tokiu šventiniu periodu kyla ir daugiau pavojų keturkojui – jie dažniau būna palepinami gardesniu kąsneliu nuo šventinio stalo, dažnesni ir susižeidimų atvejai, kai daugiau laiko leidžiama ne namie. O kur dar fejerverkų baimė. Mūsų visų taip laukiamame švenčių sezone iškyla tiek pavojų mūsų mažiesiems draugams, o dar, kaip tyčia, jie sunegaluoja Kūčių vakarą, arba tada, kai esame išvykę į sodybas ir artimiausias veterinaras už daugybės kilometrų.

Mes norime, kad jūsų šventės būtų kuo ramesnės ir be streso, tad pateikiame jums augintinio aromaterapinę pirmos pagalbos vaistinėlę. Prireiks vos keletos pagrindinių eterinių aliejų ir hidrolatų, kad būtumėte viskam pasiruošę!

 

SUSIŽEIDUS:

  • Arbatmedžių hidrolatas – puikuis antibakterinis valiklis. Purkšti tiesiai ant žaizdos, leisti nudžiūti, arba hidrolatu sumirkytu vatos tamponėliu švelniai išvalyti žaizdą. Naudojant arbatmedžio hidrolatą katėms, jį reiktų skiesti 50 proc su virintu ar distiliuotu vandeniu, arba rinktis švelnesnį - levandų hidrolatą.
  • Levandų eterinis aliejus – antiseptinė, žaizdų gijimą skatinanti priemonė. Kai žaizda nustoja kraujuoti, galima patepti labai mažu kiekių gryno levandų aliejaus – tai dezinfekuos žaizdą ir padės greičiau sugyti (turite būti įsitikinę, kad jūsų augintinis nėra alergiškas!).

Katėms rekomenduojame rinktis tik hidrolatus!

 

ESANT STRESINĖMS SITUACIJOMS:

Frankincenso eterinis aliejus -geriausiai žinomas dėl savo savybės sumažinti nervinę įtampą, stresą ir baimes. Puikiai tinkamas tais atvejais, kai reikia ypatingo nusiraminimo ir baimės sumažinimo, pavyzdžiui, atvykus į naujus namus ar prieš važiuojant pas veterinarą. Taip pat sumažina nervinę įtampą, kai yra specifinės baimės, tokios, kaip fejerverkai, garsai, klaustrofobija ir panašiai. Ypač aktualu artėjant šventiniam fejerverkų sezonui!

Kaip naudoti: į eterinių aliejų garintuvą lašinkite 1-2 lašelius eterinio aliejaus, garinkite 15 minučių. Laikykite atidarytas kambario duris, kad gyvūnas bet kada galėtų išeiti.

Tinka garinti, kai namie yra katė!

Stresui nuimti taip pat rekomenduojame aromaterapeutų sukurtas natūralias priemones – Pet Care Anti-stress: Anti- stress eterinių aliejų mišinį (garinimui difuzoriuose, lašinti ant antkaklio) arba Anti-stress purškiamą priemonę kailiui ar aplinkai.

 

SUNEGALAVUS ŠUNS PILVUKUI:

Sutrikus virškinimui galite pastebėti, kad jūsų šuo nebenori ėsti, pasidarė vangus, o pilvelis skleidžia garsus, taip pranešdamas apie problemas. Tokiu atveju į paghalbą atskuba pipirmėčių eterinis aliejus. Šis eterinis aliejus pasižymi puikiomis analgetinėmis, antispazminėmis, virškinimą gerinančiomis savybėmis.

Norint pagelbėti šuneliui esant šioms problemoms jums reikėtų pasigaminti masažinį aromaterapinį mišinį:

  • Į 100 ml bazinio aliejaus (pavyzdžiui – saldžiųjų migdolų) įlašinti 20 – 25 lašelius pipirmėčių eterinio aliejaus ir gerai sumaišyti. Turėsite saugios (1 % konsistencijos), virškinimą gerinančio mišinio. Pasireiškus pirmiems virškinamojo trakto sutrikimo požymiams reikėtų šiuo mišiniu švelniai pamasažuoti šuns pilvuką. Tai galima daryti keletą kartų per dieną (Turite būti įsitikinę, kad jūsų augintinis nėra alergiškas!).
  • Saugoti, kad mišinio nepatektų aplink akis ar genitalijas, nes tai gali sukelti gleivinių dirginimą!
  • Pagamintą mišinį geriausia laikyti tamsaus stiklo buteliuke su dozatoriumi.

PERŠALUS:

Jei reikėtų išskirti vienintelį eterinį aliejų, kurį rekomenduotume šaltajam sezonui, tai būtų spindulinis eukaliptas (bot. eucalyptus radiata).Šio eukalipto eterinis aliejus yra pats švelniausias, geriausiai toleruojamas lyginant su kitų rūšių eukaliptais (jų yra virš 200 rūšių), jis taip pat yra universaliausias. Ši eukalipto rūšis taip pat pasižymi ir švelnesniu, malonesniu kvapu.

Šaltuoju metų laiku jis gali būti naudojamas esant sinusų problemoms, astmai, bronchitui, kosuliui, gerklės skausmui, karščiavimui, palengvina peršalimo simptomus, atveria kvėpavimo takus, pagerina kraujotaką. Spindulinių eukaliptų eterinis aliejus – natūralus imuniteto stimuliatorius!

Kaip naudoti: į eterinių aliejų garintuvą lašinkite 1-2 lašelius eterinio aliejaus, garinkite 15 minučių. Laikykite atidarytas kambario duris, kad gyvūnas bet kada galėtų išeiti.

Ką daryti, jei neturite eterinių aliejų garintuvo, o jūsų šuo pajuto peršalimo simptomus? Pasikvieskite augintinį su savimi, kai einate į dušą – leiskite jam būti vonios kambaryje, kol jūs maudysitės duše. Tuo tarpu jūs palašinkite 1 – 2 lašelius spindulinio eukalipto ant dušo grindų. Krintantis šiltas vanduo suaktyvins eterinį aliejų ir po vonios kambarį pasklis šilti, kvepiantys garai. Šis garų bei eterinio aliejaus duetas puikiai atkimš sinusus, palengvins kvėpavimą, išvalys plaučius (turite būti įsitikinę, kad jūsų augintinis nėra alergiškas!).

Būkite viskam pasiruošę ir niekas nesutrukdys jūsų ir jūsų augintinio švenčių!