Aromaterapinis masažas augintiniui? Taip!

Aromaterapinis masažas augintiniui gali turėti teigiamos įtakos tiek fizinei, tiek emocinei jo būklei: masažo metu atpalaiduojami raumenys, sumažinamas skausmas, pagerinama kraujotaka, o taip pat ir stiprinamas tarpusavio ryšys. Masažo metu susijungia natūralūs aliejai ir šeimininko rankų šiluma, sukurdami keturkojui nepakartojamą patirtį.

BIOCOS Pet Care linki kiekvienam keturkojui draugui ir jo šeimininkui teigiamų emocijų masažo metu. O tam, kad viskas vyktų sklandžiai, paruošė aromaterapinio masažo namuose augintiniui atmintinę.

Atpalaiduojantis masažas stresuojančiam gyvūnui.

Pasigaminkite raminantį masažo aliejų: sumaišykite 8 ml abrikosų kauliukų aliejaus, 2 ml morkų macerato (viso – vienas valgomas šaukštas) ir įlašinkite 2 lašus frankincenso eterinio aliejaus.

Į šiltą delną įpilkite šiek tiek pasiruošto masažinio aliejaus, patrinkite jį tarp delnų, kad aliejus sušiltų ir pradėtų skleistis terapinės eterinio aliejaus savybės. Lengvai padėkite ištiestą delną ant augintinio galvos ar kaklo ir atlikite ilgus, „šluojančius“ judesius išilgai stuburo, link uodegos. Kartokite keletą kartų. Palaipsniui didinkite delno spaudimą ir stebėkite, kaip į tai reaguoja jūsų augintinis. Jei jokių nepasitenkinimo ženklų nepastebėjote, masažą tęskite. Norėdami pabaigti masažą, dar kurį laiką palaikykite uždėtus šiltus delnus ant sprando ir ant nugaros (dubens srityje) ir tik po kurio laiko visiškai atsitraukite. Ši technika gali būti naudojama bet kuriuo metu, kai augintinis nerimauja.

Raumenis apšildantis masažas prieš aktyvią veiklą.

Pasigaminkite stimuliuojantį masažo aliejų: sumaišykite 8 ml abrikosų kauliukų aliejaus, 2 ml morkų macerato (viso – vienas valgomas šaukštas) ir įlašinkite 2 lašus Ylang ylang eterinio aliejaus.

Ši masažo technika puikiai tiks aktyviems, sportuojantiems šunims. Masažą pradėkite nuo kelių minučių glostymo per visą šuns kūną. Tuomet į šiltą delną įpilkite šiek tiek pasiruošto masažinio aliejaus, patrinkite jį tarp delnų, kad aliejus sušiltų ir pradėtų skleistis terapinės eterinio aliejaus savybės. Spaudžiamais judesiais masažuokite didžiuosius raumenis (kaklą, pečius, sėdmenis, šlaunis). Masažą tęskite spaudžiamais judesiais slinkdami link šuns blauzdų, ir vėl kildami aukštyn prie didžiųjų raumenų. Masažą užbaikite vėl glostydami visą šuns kūną.

Atsargumo priemonės: nenaudokite masažinio aliejaus aplink gleivines (akis, nosį, burną).

Ši masažo technika tinka ir katėms, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad katės jautresnės eteriniams aliejams, kačių aromaterapiniam masažui BIOCOS Pet Care rekomenduoja pasigaminti švelniosios aromaterapijos – hidrolatų mišinį:

40 ml levandų hidrolato;
40 ml damaskinių rožių hidrolato;
40 ml maloniųjų pelargonijų hidrolato;
120 ml distiliuoto arba geriamojo vandens;

Viską sumaišykite. Supilkite į tamsaus stiklo buteliuką su purkštuku. Prieš naudojimą gerai suplakite ir išsipurškę delnus masažuokite katę.

Gyvūnas labai lengvai perima žmogaus emocijas, tad labai svarbu, kad atliekant masažą augintiniui, šeimininkas pats išliktų ramus ir atsipalaidavęs.

Taip pat yra labai svarbu stebėti savo augintinio atsaką į masažą: masažu besimėgaujantis keturkojis išsities, atsipalaiduos, galite pastebėti net artėjančio miego požymius. Ir atvirkščiai – masažu nesimėgaujantis gyvūnas atidžiai stebės kiekvieną jūsų rankų judesį, gali bandyti įkasti ar pabėgti. Tokiu atveju nutraukite masažą ir suteikite augintiniui erdvės.

Bet kuriuo atveju, masažo metu jūs bendraujate su augintiniu per savo rankas. Ilgainiui tai gali tapti tik jums dviems gerai pažįstamu ritualu, ir būdas stiprinti tarpusavio pasitikėjimą.