Panaudokim hidrolatus išradingai ir naudingai!

Ar žinojote, jog aromaterapiją galima panaudoti itin išradingai? Ją galime paversti žaidimu savo augintiniui, kuris bus ne tik linksmas, bet ir naudingas!

Bet kokį minkštą keturkojo žaislą (meškiuką, kamuoliuką su apmušalu) apipurkškite hidrolatu ir leiskite augintiniui su juo dūkti, ilsėtis bei miegoti.

Vienas iš labiausiai šiai aromaterapijai tinkančių hidrolatų – rožių vanduo. Jis ne tik praskaidrins augintinio nuotaiką, bet ir leis jam atsipalaiduoti. Na, o atėjus miego metui – padės pagerinti keturkojo miego kokybę! Beje, kai Jūsų nebus šalia – šis aromatas ant žaislo Jūsų keturkojį nuramins bei padės suvaldyti stresą, kol Jūs grįšite namo pas savo ištikimiausią draugą!

Levandos yra ypač naudingas ir turtingas turimomis savybėmis augalas. Jos pasižymi stresą malšinančiomis, antiseptinėmis, regeneruojančiomis, balansuojančiomis ir net harmonizuojančiomis savybėmis. Turi antiseptinių, raminančių savybių – gali padėti nuraminti sudirgusią, niežtinčią odą. Levandų hidrolatu galima valyti gyvūnų ausis. Svarbu! Hidrolato negalima purkšti tiesiogiai į ausies landą. Levandų hidrolatas gali būti naudojamas akių zonoje, vietoje akių valiklio. Purškiant šį hidrolatą tiesiai ant augintinio kailio jis sukurs tikrą ramybės oazę ir atpalaiduos augintinio kūną bei mintis!

Beje, šeimininkas taip pat gali pasinaudoti šiuo hidrolatu ir mėgautis pakiliomis nuotaikomis!

Rozmarinų hidrolatas - ,,must have'' saulėtą ir karštą vasaros dieną! Kodėl? Temperatūros stulpeliui kylant aukštai, tai gali būti tikras iššūkis ne tik šeimininkui, bet ir augintiniui. Varginantis karštis ne tik atima jėgas, bet ir gali sausinti kailiuką bei gyvūno odą.

Rozmarinų hidrolatas padės ne tik atsigaivinti karštą dieną, bet ir pasirūpins Jūsų augintinio kailio ir odos būkle! Naudojimas itin paprastais - galima purkšti tiesiai ant kailio. Jis tonizuoja bei regeneruoja odą, taip pat pasižymi ir antioksidantinėmis savybėmis. Šis hidrolatas pravartus tuomet, kai oda yra kankinama pleiskanojimo, nes padeda naikinti pleiskanas.
Rozmarinų vanduo stiprina plauko folikulą, tad išties pasirūpina net ir silpniausių kailiukų savininkais.