Kasdieninė augintinių pėdučių priežiūra žiemą

    

Įsibėgėjus žiemai ir šalčiams pasiekus piką skubame dalintis ypač aktualia informacija šunų augintojams - pakalbėkime apie šunų pėdų priežiūrą! Pėdų priežiūra šunims yra neatsiejama jų priežiūros rutina. Dėl netinkamai prižiūrėtų ir pažeistų pėdučių vaikščiojimas gali tapti skausmingas, ilgainiui gali išsivystyti ir uždegiminiai procesai, tad, užbėgant šiems įvykiams už akių, mes dalinamės itin svarbia šiuo metu informacija, kaip visgi teisingai prižiūrėti augintinio pėdutes.

  • Kaskart grįžus iš lauko nuprauskite šuns pėdas vėsiu vandeniu ir apžiūrėkite jas. Įpraskite reguliariai apžiūrėti šuns pėdutes: švelniai išskleiskite pirštus ir apžiūrėkite letenų pagalvėles, bei tarp pirštų, ar nėra kokių sužalojimų ar pašalinių daiktų, pvz – akmenukų. Jums tikrinant šuniuko pėdą stebėkite, ar jūsų šuo nerodo skausmo ar nepasitenkinimo požymių. Šiuo metu šuniuko pėdas turėtumėte patikrinti kaskart grįžę iš lauko – žiemos periodu pėdutėse gali būti įstrigusio ir suledijusio sniego ar druskos. Šaltas sniegas bei kelio druskos gali sukelti pėdučių pagalvėlių išdžiūvimą, įtrūkimus. Labai svarbu! Neleiskite šuniui pačiam išsilaižyti pėdų po pasivaikščiojimo miesto gatvėmis – laižydamas druskų likučius šuo gali sunegaluoti.

  • Kitas labai svarbus aspektas – iškirpti plaukus tarp augintinio pirštų ir pėdų pagalvėlių. Esant ilgesniems plaukams ant pėdų, į juos lengvai įsivelia sniegas, kuris ilgiau paėjėjus gali sušokti į kietus sniego darinius, taip pažeisti pėdutę ir sukelti daug diskomforto.

  • Paprastas būdas apsaugoti savo šuns pėdutes yra naudoti apsauginį pėdučių balzamą. Jis yra lengvai tepamas, maitina letenos pagalvėles ir sukuria nematomą barjerą, kuris apsaugo nuo šalčio, druskų ar akmenukų prilipimo prie pėdų. Tai tarsi nematomi batai jūsų augintiniui! Kad pasiektumėte pačių geriausių rezultatų rekomenduojame pėdutes tepti balzamais ne prieš pat išėjimą į lauką, bet 1-2 val prieš išeinant. Tokiu būdų balzamas tinkamai susigers ir suformuos reikiamą apsaugą pėdutei. Jei į lauką enate 2 -3 kartus per dieną, tai ir balzamo tepkite 2 -3 kartus. Taip užtikrinsite nenutrūkstamą ir itin reikalingą apsaugą šiuo metu.

  • Labai svarbu! Prieš einant į lauką netepkite šuns pėdučių kremais, kurie nėra tam skirti. Pavyzdžiui, patepus pėdutę drėkinamuoju kremu, greičiausiai sulauksite atvirkščio rezultato – kremas, kuriame yra vandens greitai užšals ir tai gali pažeisti pėdų odą.

  • Jei visgi nespėjote tinkamai pasirūpinti pėdutėmis, ir jos jau yra pažeistos, vėl gi, siūlome naudoti tik priemones, kurios yra specialiai sukurtos rūpestingai pažeistų pėdučių priežiūrai. Balzamas pažeistoms pėdutėms lengvai įsigers į odą ir nepaliks riebaus pojūčio. Sudėtyje esantys šaltalankių aliejus ir Vit E , padės įveikti uždegiminius procesus, atstatys pažeistą pėdučių odą, nuramins odos šerpetojimus ir įtrūkimus.

Šiuo ypač jautriu pėdutėms periodu suskubkite tinkamai jomis pasirūpinti, ir jūsų augintinis tikrai jums atsidėkos nenutrūkstama meilės išraiška!