Eteriniai aliejai erkių sezonui, kad laikas lauke būtų saugus!

Erkių sezonas jau čia! Ar jūsų keturkojis jau pasiruošęs nesibaigiantiems žaidimams vis šiltėjančiame pavasario ore? Geriausias būdas išvengti erkių platinamų ligų - profilaktika! BIOCOS Pet Care pristato aromaterapines priemones Jūsų augintiniui, o aromaterapeutai rekomenduoja, kaip natūraliai saugotis nuo nepageidaujmų parazitų:

-          Venkite aukštos žolės! Erkės dažnai mėgsta slėptis aukštose žolėse ar krūmuose. Joms tai yra ypatingai patogu, nes taip gali lengvai prisitvirtinti prie gyvūno, jam einant pro šalį.

-          Dažnai apžiūrėkite savo augintinį kiekvieną dieną, ypač, kai jis grįžta iš lauko. Ypatingą dėmesį skirkite vietoms, kurių keturkojis negali lengvai pasiekti pats (aplink galvą, už ausų, net tarp pėdos pagalvėlių).

-          Jei tai ilgaplaukis šuo ar katė – erkių sezonu jį reguliariai apkirpkite. Erkės dažnai tampa sudėtingesne problema ilgaplaukiams gyvūnams, nes prie ilgo kailio erkei lengviau prisitvirtinti, gyvūnui priėjus. Taip pat ant ilgaplaukio gyvūno erkės yra mažiau pastebimos, tad nesunku parazito tiesiog nepastebėti. Jei visgi savo augintinio nusprendėte nekirpti – nepagailėkite laiko jį kruopščiau apžiūrėti, kaskart jam grįžus iš lauko.

Pasitelkite natūralias aromaterapines priemones, kurios galėtų prisidėti prie saugaus augintinio laisvalaikio gamtoje. Pavasarį reikalingiausi eteriniai aliejai:

Apsaugai galite pasirinkti bet kurį iš aukščiau paminėtų eterinių aliejų, juos maišyti tarpusavyje, arba galite rinktis BIOCOS Pet care aromaterapeutų sukurtą grynų eterinių aliejų mišinį „Apsauginis“. Šis eterinių aliejų mišinys sukurtas remiantis vabzdžius atbaidančiomis, 100 % grynų eterinių aliejų (citrinžolių, citronelų, levandų, atlasinių kedrų ir citrinakvapių eukaliptų) savybėmis.

Kaip naudoti eterinius aliejus apsaugai nuo parazitų:

  • keliais lašais eterinio aliejaus ar jų mišiniu įkvėpinkite antkaklio pakabuką ar patį antkaklį.  Naudokite prieš kiekvieną išėjimą į gamtą. Užlašintas eterinis aliejus lėtai garuos, skleisdamas aromatą ir teigiamą eterinių aliejų poveikį.

 

  • naudokite BIOCOS Pet care „Apsauginį“ purškalą su natūraliais eteriniais aliejais arba pasigaminkite jo namuose: lašinkite 15 – 20 lašų pasirinkto eterinio aliejaus į 100 ml hidrolato (levandų, pelargonijų, rozmarinų). Prieš išeinant su augintiniu į gamtą, gerai suplakite pasigamintą purškiklį ir apipurkškite augintinio kailį. Su šiuo purškikliu galite išpurkšti ir augintinio aplinką. Saugokite, kad nepatektų į akis!

  • pasigaminkite apsauginį šampūną: lašinkite du lašelius pasirinkto eterinio aliejaus arba BIOCOS Pet care „Apsauginio“ eterinių aliejų mišinio į vieną valgomą šaukštą natūralaus, bekvapio gyvūnų šampūno. Profilaktiškai maudykite gyvūną. Saugokite, kad nepatektų į akis!

Katėms eterinių aliejų ant kailiuko geriau nenaudokite. Murklėms saugiausias pasirinkimas – hidrolatai. Hidrolatai yra natūralus augalų vanduo, kriame ištirpęs nedidelis kiekis eterinių aliejų. Būtent tokia eterinių aliejų koncentracija yra saugus ir veiksmingas pasirinkimas, kai kalbame apie dabar taip aktualią apsaugą būnant lauke.

Pasigaminkite apsauginio purškalo katėms:

  •          60 ml levandų (Lavendula angustifolia) hidrolato;
  •          40 ml pelargonijų (Pelargonium graveolens) hidrolato;

Viską sumaišykite tamsaus stiklo buteliuke su purkštuku ir apipurkškite katę kaskart einant į lauką.

Dar vienas natūralus produktas, tinkantis apsaugai nuo erkių –  ekologiškas nimbamedžių aliejus. Tai saugus aliejus šunims, katėms ir kitiems gyvūnams, kei reikia kovoti su parazitais - blusomis, erkėmis.

Paprasčiausias būdas naudoti nimbamedžių aliejų: įpilkite šlakelį aliejaus į delną, patrinkite delnus tarpusavyje. Tuomet delnais paskirstykite aliejų ant augintinio – kuo arčiau odos. Kadangi po procedūros kailiukas liks šiek tiek riebaluotas, ši procedūra labiausiai tiks itin trumpo kailiuko augintiniams. Nimbamedžio aliejų galite skiesti kitame augaliniame aliejuje, pavyzdžiui, abrikosų kauliukų, tada jis lengviau skirstysis, paliks mažiau riebumo.

Apsaugodami keturkojį nuo erkių jūs tuo pačiu apsaugote ir save, nes galite būti ramūs, kad augintinis erkių neparneš į namus. Atraskite natūralių priemonių teikiamus privalumus ir išlikite saugūs ir sveiki visą erkių sezoną!