Keliaujame pas veterinarą be jokio streso!

Kelionė pas veterinarą augintiniui dažnai yra nemaloni patirtis, lydima baimės ir nemalonių potyrių. Gyvūnas puikiai atsimena kelią iki veterinarijos kabineto durų, ir stresą pradeda jausti dar gerokai anksčiau, nei įžengiate į gydytojo kabinetą. Palengvinkite savo augintiniui, o tuo pačiu ir sau, apsilankymą pas veterinarą šiais paprastais patarimais:

Apsilankymą pas specialistą stenkitės susieti su kita, ypač augintiniui malonia veikla – raminančia muzika, skanėstais, išėjimu pasivaikščioti į augintinio mėgiamą vietą prieš ar po vizito ar kt. Taip sukursite teigiamų asociacijų savo mylimam augintiniui.

Gyvūno pasaulis sukasi aplink kvapus, tad į pagalbą pasitelkę aromaterapiją, natūraliu būdu padėsite savo augintiniui atsipalaiduoti. Būtent tokioms situacijoms Biocos Pet Care sukūrė eterinių aliejų sinergiją Anti Stress.

Pet Care Anti Stress eterinių aliejų mišinys sukurtas siekiant padėti neramiems, susijaudinusiems, piktiems ar prislėgtiems šunims. Šio mišinio veikimas yra dvejopas – reguliariai naudojant šį mišinį savo šuns kasdienėje rutinoje, jūs pastebėsite, kad ilgainiui šuo atrodo labiau atsipalaidavęs ir ramus, lengviau išgyvena išsiskyrimo ir vienatvės liūdesį šeimininkui išvkus į darbą. Taip pat šis mišinys gali pasitarnauti įvairiose stresinėse situacijose, kai reikia sumažinti stresą „čia ir dabar“, pavyzdžiui, esant fejerverkų, perkūnijos baimei, esant stresui prieš varžybas, parodas, keliones, ar prieš apsilankant pas veterinarą.

Ši sinergija buvo atsakingai sukurta, remiantis 100% grynų eterinių aliejų savybėmis, kurios pastiprina viena kitos veikimą, sukurdamos maloniai kvepiančią, puikiai veikiančią apsaugą nuo streso.
Veiksmingausi Pet Care Anti Stress gaminių naudojimo būdai:

  • Lašinkite vieną lašelį šio mišinio sau ant delnų, patrinkite juos tarpusavyje. Šiltais, kvapniais delnais pamasažuokite augintinio sprandą, krūtinę, sritį už ausų. Raminantis kvapas atpalaiduos augintinį, o švelnus augintinio glostymas padės sukurti ypatingą ryšį su augintiniu.
  • Garinkite aliejų mišinį aromatų difuzoriuje, o jei jo neturite lašinkite vieną lašą šio mišinio ant keramikinio pakabučio, ant gyvūno antkaklio, ar bet kurioje kitoje vietoje, kurioje gyvūnas mėgsta leisti laiką (svarbu, kad grynas eterinis aliejus nesiliestų prie gleivinių!).
  • Paprastesniam (bet neprastesniam!) naudojimui galite pasirinkti ir Pet Care Anti Stress purškalą. Jis iškart yra paruoštas taip, kad koncentracija būtų saugi šuniukui, tad gali būti labai patogiai naudojamas bet kur ir bet kada!

Jei pas veterinarą keliauja stresuojanti katė: katėms saugi aromaterapija yra hidrolatai, tad pasigaminkite raminamojo purškalo katėms:

40 ml levandų hidrolato;
40 ml damaskinių rožių hidrolato;
40 ml maloniųjų pelargonijų hidrolato;
120 ml distiliuoto arba geriamojo vandens;

Viską sumaišykite. Supilkite į tamsaus stiklo buteliuką su purkštuku. Prieš naudojimą gerai suplakite. Purkškite aplinką arba išsipurškę delnus masažuokite katę.

Turbūt svarbiausias patarimas vykstant pas veterinarą -  nesijaudinkite. Gyvūnas jaučia savo šeimininko emocijas, ir „sugeria“ jas. Būkite atrama savo stresuojančiam augintiniui, gyvūnas tai pajus ir įvertins.

Kaip ir minėjome ankstesniuose savo pranešimuose, natūrali kosmetika ir aromaterapija turi ypatingą savybę – ji yra labai universali ir plačiai panaudojama, tad gera naujiena ta, kad priemonės, kurias naudojate savo šuniui taip pat turės teigiamą poveikį ir jums!