Niacinamidas – sveikai tavo veido odai

Niacinamidas – veiksmingas ingredientas įvairiems odos tipams 

Ar pavargai ieškoti priemonių, kurios pagelbėtų tavo paraudusiai, sudirgusiai odai, sumažintų aknės paliktus randelius, pigmentines dėmes bei raukšleles? Jei tave kankina visa virtinė odos problemų, verta įtraukti niacinamidą į veido odos priežiūros rutiną! Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie šio ingrediento naudą. Nuo grožio tinklaraštininkių iki kosmetikos gamintojų, niacinamido poveikis plačiai aptarinėjamas. Tokie skambūs epitetai kaip „odos priežiūros superžvaigždė“ išties sukelia smalsumą – kodėl šis ingredientas susilaukė tokio populiarumo?

 

Niacinamidas – kur kas daugiau nei „mada“, tai išties veiksminga kosmetikos priemonių sudedamoji dalis, prisidedanti prie to, kad tavo oda būtų sveika ir švytinti. Šiandien plačiau papasakosime, kas yra niacinamidas, kodėl jis naudingas įvairiems odos tipams bei kokių rezultatų tikėtis, įtraukus jį į veido odos priežiūros rutiną. Atrask, kuo šis ingredientas gali būti naudingas tau.

 

NIACINAMIDAS

Ingredients sąraše žymimas: Niacinamide.

Kas tai? Niacinamidas – tirpi vitamino B3 forma, plačiai naudojama kosmetikoje. Tai itin universalus ingredientas, kurio veiksmingumas patvirtintas moksliniais tyrimais.

Kuo naudingas? Šis ingredientas padeda spręsti įvairias odos problemas: ramina sudirgusią ir paraudusią odą, mažina hiperpigmentaciją, saugo odą nuo žalingų aplinkos veiksnių (1). Odai, linkusiai į aknę, naudingas priešuždegiminis niacinamido poveikis, sebumo išsiskyrimo reguliavimas. Ilgalaikis niacinamido naudojimas skaistina odą, padeda užtikrinti jos drėkinimą.

Kur naudojame? Niacinamidą naudojame RADIANCE BOOST serume.

Ką apie RADIANCE BOOST serumą su niacinamidu sako mūsų klientai?

  •      Veidas tapo švaresnis, skaistesnis.
  •      Oda gražėja, šviesėja pigmentinės dėmės.
  •      Oda minkšta, pamaitinta ir neapsunkinta.
  •      Atradimas riebiai odai!

Jūs klausiate, mes atsakome

Mano oda riebi, linkusi į aknę. Ar galiu naudoti priemones su niacinamidu?

Tikrai taip! Niacinamidas pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, ramina odą, pagerina jos tekstūrą. Tai itin aktualu probleminei odai, kai norisi išvengti sudirgimo, mažinti aknės paliktus randelius. Be to, niacinamidas reguliuoja sebumo išsiskyrimą, padeda sumažinti išsiplėtusias poras (1).

Kokia niacinamido nauda brandžiai odai?

Niacinamidas itin vertingas brandžios odos priežiūrai: mažina smulkias raukšleles, šviesina pigmentines dėmes, gerina odos tekstūrą (2). Niacinamidas turi stiprių antioksidacinių savybių, gerina odos barjerinę funkciją, elastingumą (3), todėl tai ingredientas, dažnai naudojamas priemonėse, skirtose brandžiai odai.

Kokius ingredientus naudoti kartu su niacinamidu?

Oda geriau pasisavina vitaminą B, kai jis yra naudojamas kartu su hialuronu. Odos sėnejimas yra susijęs su drėgmės praradimu, tuo tarpu hialurono rūgštis (HA) turi unikalų gebėjimą išlaikyti drėgmę odoje (4) Taigi, rekomenduojame rinktis priemones, kurios sudėtyje turi ir niacinamidą, ir hialuroną tam, kad pasiektum geriausio poveikio užtikrinant odos drėkinimą.

Kokią niacinamido koncentraciją pasirinkti?

Kosmetikos rinkoje – gausus priemonių su niacinamidu pasirinkimas. Kaip pasirinkti tai, kas tinka būtent tavo odai? Pradėk nuo to, kokio rezultato sieki. Ar nori, jog oda mažiau riebaluotųsi, o gal sieki pagerinti brandžios odos būklę, sumažinti raukšleles? Tyrimai rodo, jog 2-5% koncentracijos niacinamidas padeda kovoti su hiperpigmentacija, gerina odos tekstūrą, mažina smulkias raukšleles (3). Riebios odos savininkams itin aktualus niacinamido efektyvumas reguliuojant sebumo išsiskyrimą. 2% koncentracijos niacinamidas gali būti veiksmingas mažinant sebumo lygį, anot tyrimo, kurio dalyviai 4-6 savaites naudojo veido kremą su 2% niacinamido koncentracija (5).

Ar galima naudoti priemones su niacinamidu, turint jautrią odą?

Niacinamidas itin gerai toleruojamas net ir turint jautrią odą (6). Žinoma, įtraukiant naują priemonę į odos priežiūros rutiną, rekomenduojame tai daryti palengva, pasidaryti odos jautrumo testą.

 

Tikimės, jog ir tu atrasi niacinamido nauda. Išbandyk serumą RADIANCE BOOST su 5% niacinamido koncentracija ir pamatyk, kaip keičiasi tavo oda!

 

Jeigu nesi tikra, kaip įtraukti niacinamidą į turimą veido odos priežiūros rutiną, kreipkis į mus – pakonsultuosime, kaip pritaikyti šį ingredientą tavo odos poreikiams. Užsuk į mūsų fizinę parduotuvę Vilniuje ar Kaune, arba susisiek internetu:

 

  • VILNIUJE: Vytauto g. 6
  • KAUNE: Mosėdžio g. 7
  • INTERNETU: info@biocos.lt arba mūsų FacebookInstagram

 

Šaltiniai:

(1)  https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/niacinamide#benefits

(2)  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18492135/

(3)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921764/

(4)  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

(5)  https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14764170600717704?journalCode=ijcl20

(6)  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16596767/