Saugios aromaterapijos gyvūnams ABC

Aromaterapija naminiams gyvūnėliams – tai terapinis natūralių eterinių aliejų naudojimas norint atkurti ar palaikyti jūsų šuns ar katės puikią savijautą. Eteriniai aliejai yra lakios, organinės augalų sudedamosios dalys, skleidžiančios išraiškingus kvapus ir turinčios terapinį poveikį. Jie išgaunami iš aromatinių augalų žievės, lapų, žiedų, šaknų, stiebų ar medienos.

Aromaterapija gyvūnams yra paprastas ir patogus sveikatinimo būdas. Aromaterapija veikia įkvėpus eterinių aliejų ar skiestus eterinius aliejus tepant ant odos. Uodžiant natūralius kvapus jūsų mylimas augintinis patiria natūralių eterinių aliejų teikiamą naudą, o garinant eterinius aliejus jūsų namai maloniai ir gaiviai kvepės.

Svarbu! Eteriniai aliejai nėra tas pats, kas kvapieji aliejai ar kvepalai. Kvapiuosiuose aliejuose paprastai yra sintetinių cheminių medžiagų, tokių kaip tirpikliai, stabilizatoriai, konservantai ir dažikliai. Grynuose eteriniuose aliejuose yra tik natūralios augalinės medžiagos.

Taip pat yra labai svarbu nepamiršti, kad augintiniai, ypač šunys ir katės, turi žymiai jautresnę uoslę, palyginti su žmonėmis, todėl daugelis kvapiųjų medžiagų gali juos dirginti. Tai, kas jums maloniai kvepia, gali erzinti jūsų augintinį, ir turėti priešingą efektą nei žmogui!

 

Keletas trumpų patarimų, padėsiančių užtikrinti gyvūnams saugią terapiją:

  • Naudokite nedidelius kiekius eterinio aliejaus. Į eterinių aliejų garintuvą lašinkite 1-2 lašelius eterinio aliejaus, garinkite 15 minučių.
  • Eterinius aliejus garinkite atviroje patalpoje, taip pat laikykite atidarytas kambario duris, kad gyvūnas bet kada galėtų išeiti.
  • Eterinių aliejų garintuvą laikykite augintiniui nepasiekiamoje vietoje, pavyzdžiui, ant aukštos lentynos ar kambario kampe.
  • Nenaudokite eterinių aliejų, jei jūsų augintinis yra jaunesnis nei 10 savaičių amžiaus, arba, jei tai besilaukianti patelė!
  • Katėms saugiausia aromaterapija – natūralūs hidrolatai.