Skleidžiame gerą emociją drauge su augintiniu!

Gyvūno pasaulis sukasi aplink kvapus, tad į pagalbą pasitelkę aromaterapiją, natūraliu būdu padėsite savo augintiniui atsipalaiduoti, išsklaidysite niūrias mintis, pakelsite nuotaiką, ir taip padėsite jam labiau pasitikėti ne tik savimi, bet ir jumis. O pasitikėjimas vienas kitu tik sustiprins tarpusavio ryšį.

Leidžiant neįkainojamą laiką kartu su savo augintiniu, paskleiskite geras emocijas keliančių eterinių aliejų aromatą – taip augintiniui sukursite kvapo ir teigiamų emocijų asociaciją, kuri ilgam išliks jo atmintyje.

PET CARE paruošė trumpą atmintinę eterinių aliejų, padėsiančių sukurti teigiamą atmosferą:

  • Levandų eterinis aliejus (Lavandula angustifolia) – turbūt palčiausiai naudojamas eterinis aliejus, žinomas dėl savo saybės nuraminti ir atpalaiduoti emocijas. Tinka ir katėms!
  • Bergamočių eterinis aliejus (Citrus bergamia) - nervų sistemą ir emocijas raminantis. Tinka atvejamas, kai yra dirglumas ir bloga nuotaika.
  • Frankincenso eterinis aliejus (Boswellia carterii) - tinkamas tais atvejais, kai reikia ypatingo nusiraminimo ir baimės sumažinimo. Teigiamai veikia ir katės psichinę būseną ir yra murklėms visiškai saugus!
  • Kopalių eterinis aliejus (Copaifera officinalis) - švelnaus kvapo, emocijas reguliuojantis eterinis aliejus, kuris ypatingai tinkamas katėms ir jautriems gyvūnams.
  • Visi citrusiniai eteriniai aliejai – tikras geros nuotaikos užtaisas!

Sujunkite hidrolato bei eterinių aliejų galias ir pasigaminkite nuotaiką keliantį oro gaiviklį:

Į 100 ml levandų hidrolato buteliuką su purkštuku įlašinkite 10 lašelių kopalių eterinio aliejaus ir 10 lašelių kito pasirinkto eterinio aliejaus, kuris gerina nuotaiką (tai gali būti levanda, bergamotė, ar bet kuris citrusas). Prieš kiekvieną naudojimą buteliuką gerai suplakite ir purkškite patalpą, kurioje leidžiate laiką su augintiniu, arba bet kurią augintinio mėgiamą laisvalaikio vietelę – guoliuką, draskyklę ar kt.

Kopalių eterinis aliejus puikiai reguliuoja emocinę gyvūno būseną. Tinka net patiems jautriausiems, nes neturi aštraus kvapo, kuris galėtų erzinti. Taip pat šis eterinis aliejus išsiskiria viena ypatinga savybe – jis sustiprina kitų, kartu naudojamų, eterinių aliejų poveikį.

Jei oro gaiviklis bus naudojamas katės aplinkoje, galite apsiriboti tik hidrolato ir kopalių eterinio aliejaus mišiniu, arba rinktis tik hidrolatą. Tai nebūtinai turi būti levandų hidrolatas, galite drąsiai rinktis ir bet kurį kitą hidrolatą, jie visi tinkami katėms!

Maišykite eterinius aliejus ir hidrolatus tarpusavyje, svarbiausia taisyklė viena – stebėkite savo gyvūno reakciją į kvapus. Kvapas neturi būti per stiprus. Jis turi būti malonus ir kelti tik teigiamas emocijas!

Būkite išradingi, žaismingi, stiprinkite ryšį su savo augintiniu ir kurkite tik teigiamomis emocijomis bei pasitikėjimu grįstus santykius.